Nieuws

Kunst  tentoonstelling  op zaterdag 7 en zondag 8 oktober
Presentatie  schilderijen  van cursisten  Atelier  Art-Souterrain

Passie voor schilderen en kunst is nergens groter dan in het Art Souterrain, het atelier van Joop de Chêne in Merksplas. Cursisten komen hier op vaste dagen hun mooie hobby beleven in een kunstzinnige sfeer. Van heinde en verre arriveren mensen met een blanco doek, dat een tijdje later met de juiste kleurtjes mee huiswaarts keert.

Gevorderden worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen en beginners krijgen de kans om zichzelf te bekwamen in het mengen van kleuren en het opzetten van de juiste compositie.

Tijdens het verorberen van een gezonde lunch en het praten over de grote en kleine wereldproblemen opperde Joop het idee om misschien eens iets rond vluchtelingen op canvas te zetten. De uitdaging om dit samen tot een goed einde te brengen was groot. We wilden zo onze afschuw voor oorlog en geweld aan kunstliefhebbers uitdrukken en onze solidariteit tonen aan iedereen die lijdt in deze wereld.

Kunst kan een krachtig wapen zijn tegen onrecht en onmacht.

Onze creativiteit moest mee aan boord van de gammele bootjes opdat we ons zouden kunnen inleven in de dramatiek van mensen, op de vlucht voor oorlog, ellende en hongersnood. Daar werd het concept  ‘War on canvas’ geboren, zij het nog erg embryonaal. Beelden in de media bleven op ons netvlies gebrand en werden uiteindelijk geïmplementeerd op het individuele doek.

Opvallende kleuren en verwarrende composities deden het canvas van elk van ons spreken zonder woorden. Kunst verbindt en kunst opent ogen.

Bij elke penseelstreep kwam het besef dat vrede een kostbaar en zeldzaam goed is. En hoe broos het geluk is dat we mogen ervaren.

De tentoonstelling  in Art-Souterrain dit  i.s.m. Kemp Art is  geopend  op:
Zaterdag 7 oktober  van 13.00 tot 18.00 uur
Zondag    8 oktober  van 10.00 tot 1800 uur

Tevens bent u in de gelegenheid onze  Galerie te bezoeken waarbij u kunstwerken worden gepresenteerd van nat.-internationale  gerenommeerde kunstenaars.

Galerie geopend op Zaterdag  7 en 14 oktober van 13.00 tot 18.00 uur                                                                Zondag   8 en 15  oktober van 10.00 tot 18.00 uur