Reacties

Lees de ervaring van andere, of laat zelf een reactie achter door het formulier onderaan de pagina in te vullen.

18 thoughts on “Reacties

 1. De gevolgde driedaagse cursus ‘Lyrisch abstract’ bij Joop was een grandioos succes. Niet alleen wist Joop me verder te krijgen in het loslaten van mijn realisme en gaf ze me tips die ik totaal niet zou bedacht hebben, ten goede van het werk, maar ook zat de sfeer tussen de leerlingen er meteen goed in. Bedankt voor deze intense, fijne drie dagen.

 2. Volgend op de workshop Kubisme stonden de afgelopen drie dagen in het teken van Lyrische Abstractie,. Het werd een ware zoektocht naar het hoe en waarom van deze stroming en natuurlijk naar de unieke vertaling ervan naar ons eigen schilderwerk. Wat is het dan fijn om van elkaar te leren, naar elkaars werk te kijken en gewoon dingen uit te kunnen proberen. Joop faciliteert deze processen, inspireert en stuurt bij waar nodig op een aangename en professionele manier. Kortom: leerzame, inspirerende dagen, en een uiterst prettige atmosfeer!

 3. Beste Joop,

  Hartelijk dank voor het super verzorgde weekend, de gastvrije ontvangst, de interessante lessen,het heel lekkere eten en het leuke gezelschap!

  Joop, je hebt onze kunstzin geprikkeld en dankzij jou zijn onze huiskamers een pronkstuk rijker!

  Heel hartelijk dank ook aan Richard voor het werk achter de schermen!
  Het was allemaal piccobello in orde

  Wij komen zeker nog eens terug schilderen / genieten.
  Leen

 4. Kennismaking met Joop heeft een nieuwe wereld voor me open doen gaan. De wereld van het abstracte. Na een jaar lessen bij haar en een aantal workshops, voel ik me ontzettend blij in deze wereld te zijn beland. De lessen zijn zéér leerrijk, het is niet alleen ‘kunst’ dat Joop bijbrengt, ze voélt wat je ieder ermee wil doen en begeleid en steunt je in je creativiteit. Ik kàn mezelf zijn in mijn werk, zelf al is het niet altijd volledig abstract, soms eerder lyrisch abstract. Kortom, haar begeleiding is gewoon gewéldig!
  Dank Joop voor deze fijne creatieve momenten bij jou

 5. PICASSO,
  Kruip in de huid van Picasso, wie was hij wat deed hij en waarom schilderde hij abstract en wie waren die vijf vrouwen die hij heeft vastgelegd op dat spraakmakende doek.
  Een bijzondere opdracht het afgelopen weekend.
  Samen met Joop zijn we hier met 8 andere kunstenaars mee aan de slag gegaan.
  Intensief, creatief, grens verlegend en heel bijzonder.
  Samen met Joop heb ik mijn grenzen verlegd, ik kijk heel tevreden terug op mijn nieuwe werken.
  Een aanrader om te kijken waar je staat, zeker aan de hand van deze bijzonder creatieve kunstenares die het beste uit je zelf kan halen.

 6. 5 en 6 augustus masterclass gevolgd over kubisme, geinspireerd door ‘les demoiselles d’Avignon’ van Picasso. Geweldige tijd doorgebracht, vooral heel veel bijgeleerd qua kubistische opbouw, werkt zeer inspirerend. Wij zijn rijkelijk ontvangen door Joop, heerlijke maaltijden en de nodige versnaperingen tussendoor. Joop haar geduld om ons nieuwe dingen bij te brengen en haar enthousiasme werkt aanstekelijk, een echte aanrader!

 7. Net de twee-daagse masterclass Kubisme gevolgd onder de inspirerende leiding van Joop en omringd door inspirerende mede-cursisten. Wat is het knap van Joop om ons allemaal op onze eigen manier te laten werken. Niets wordt opgelegd, maar een aarzelend ingeslagen koers wordt door haar met passie ondersteund en gestimuleerd. Hierdoor halen we meer uit onszelf, zonder een kopie van Joop te worden. Krijg dat maar eens voor elkaar met zo’n groep diverse mensen. Dank, dank, dank! Op naar de volgende keer!

 8. Recent volgde ik weer eens een meerdaagse schilderscursus in Art-Souterrain. Het werden heerlijke dagjes waarin alles tot in de puntjes was verzorgd; zowel qua verblijf als het werken in het atelier onder begeleiding van Joop. Heerlijke maaltijden (ditmaal, wegens het zalige weer, buiten geserveerd) , verzorgde comfortabele kamers met voldoende privacy maar vooral veel gezelligheid met een toffe groep en niet te versmaden een ruime, praktische werkplek….kortom…het werden wederom dagen met een gouden randje. Ik ben de tel kwijt hoe vaak ik al deelnam dus het spreekt voor zich dat het steeds weer een leuke, boeiende en leerrijke ervaring is en …dat ik al uitkijk naar een volgende keer! (het enige minpuntje…die weegschaal bij thuiskomst!) ;-))

 9. Donderdag 23 maart jl. togen wij 5 vriendinnen uit Breda naar het atelier van Joop in Turnhout voor een workshop schilderen. Het was voor 3 van ons voor het eerst om dit te ervaren.
  Wat was het een ontzettend leuke, leerzame dag. Vol verwondering en bewondering keken we soms toe hoe Joop, als we het even niet meer wisten, een draai aan ons kunstwerk gaf. Echt de hand van de meester !
  Wat hebben we genoten van deze dag, de ontvangst met lekkere koffie, de heerlijke lunch vroeg in de middag. De eerste schetsen die we maakten, daarna deze schetsen uitwerken op het doek met acrylverf, op het eind van de middag was ons kunstwerk klaar, helaas nog niet genoeg gedroogd maar dat was geen probleem, we konden het later in de week ophalen. Geweldig !
  Joop nogmaals bedankt voor je uitleg, je geduld, je gastvrijheid.
  We hebben genoten !

 10. Beste Joop, dochter en moederdag was voor mijn dochter en mezelf een zeer fijne en leerrijke ervaring. De ontvangst, het schilderen, het eten en drinken, de sfeer, de( allemaal) aangename en inspirenende deelnemers, en bovenal u warme geduldige, professionele begeleiding, dat verdient grote waardering, ook een grote pluim voor Constance, met haar positieve energie, en creativiteit, past zij helemaal in het plaatje. Om maar te zeggen, dat we tevreden en blij zijn, voor de mooie ervaring, en met ons werk dat al te pronken hangt in onze huiskamers.
  Beste Joop, grote merci en tot binnenkort. rita

 11. Jopie de Chêne een gepassioneerd kunstenares.

  De workshops waren altijd super gezellig en tijdens de goed verzorgde lunch lekker met z’n allen bijkletsen. Super! Ik koester hele mooie momenten aan “ons” clubje.

  • Eerste kleuren-studiedag gehad, ja een werkelijke openbaring. Onmisbaar voor het verder evolueren in het schilderen. Joop een lieve, gepassioneerde dame met een engelengeduld die ons de liefde voor de kunst en voornamelijk voor de kleuren en technieken tracht door te geven. Zij geeft veel van zichzelf prijs. De workshops zijn zeer intensief en het is echt wel werken….maar we worden steeds verrast met een heerlijke lunch. Op tijd een kopje koffie om dan weer aan de slag te gaan. Allemaal samen steeds een leuke bende met heerlijke gesprekken over kunst en…nog van alles.
   Hartelijk dank Joop voor het doorgeven van talenten.

 12. Jopie de Chêne is een gepassioneerd kunstenares.
  De workshops waren altijd top en gezellig! Voor iedereen was er tijd en aandacht.
  Tijdens de zeer goed verzorgende lunches even ontspannen en bijkletsen.
  Kijk graag terug naar deze mooie momenten.

 13. Hallo Joop
  Bedankt voor de superleuke ervaring tijdens mijn eerste schilderles. Ik vond het een heel leerrijke, leuke dag! Zo kunnen gebruik maken van je mooie atelier in leuk gezellig, maakt dit een super beleving. Ik kijk uit naar de volgende lessen! Tot binnenkort, groetjes en bedankt Leentje

 14. Lieve Joop,

  Ik wil je nog eens hartelijk danken voor de ontzettend leerzame en gezellige moeder
  dochter dag. Michelle, Celine en ik hebben heel erg genoten. Én dat de dochters een
  schilderij mee naar huis konden nemen was helemaal geweldig.
  Je liefdevolle aandacht voor iedereen, ook al heeft die geen talent vind ik een gave van je. Alles was tot in de puntjes verzorgt.
  Ik verheug me weer om in mei te komen schilderen.

  Lieve groeten,
  Riek Willems-Michielsen

 15. Dinsdag 05 april 2016 nam ik mijn eerste werk mee naar huis! “Prachtig” waren de woorden die ik kreeg te horen. Graag wil ik bij deze Joop bedanken voor de creativiteit uit mij te halen en rust in mijn geest te brengen.

 16. vandaag 2/4/2016 moeder-dochter dag! wat een gezellige geweldig mooie dag!! een echte aanrader, de sfeer is super en het rezultaat verbluffend.
  een mooi cadeau voor mijn dochter, wat hebben we samen genoten! thx joop!!

 17. Gisteren weer een geweldige schilderdag gehad. De lange sombere winter verdreven met een explosie van kleuren waar ik vrolijk van word.
  Bedankt Joop, voor jouw hulp en begeleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *